Opleidingen

Het Food Forest Institute biedt vanaf 1 september 2021 een uitgebreide voedselbos opleiding aan. Ben je geïnteresseerd om professioneel met voedselbossen aan de slag te gaan? Dan kan je eens kijken naar onderstaande opleidingen in het domein. Als je jezelf liever eerst wat verdiept in de materie dan kan je terecht in onze bibliotheek voor interessant leesmateriaal. Zet je toch liever de hulp in van een professional? Neem dan zeker een kijkje op onze lijst van voedselbos professionals in België en Nederland.

Misschien wil je al langer je droom van een eigen voedselbos realiseren maar weet je niet hoe je daar praktisch aan moet beginnen? Een voedselbos opleiding ontwikkeld door voedselbosontwerper Louis De Jaeger waarin alle mogelijke aspecten aan bod komen rond het ontwerpen van je eigen food forest. Laat je een week onderdompelen in de heerlijke wereld van voedselbossen.

Andere opleidingen

Video afspelen

Deze opleiding focust op de ecologische aspecten, ondanks dat je geen leerstof specifiek rond voedselbossen zal zien, is de leerstof wel enorm toepasbaar. Zo krijg je een inzicht in de ecologie, bedrijfsvoering, etc. Het is een praktijkgerichte wetenschappelijke studie die enorm van pas komt. Je hebt er de mogelijkheid om stage te doen bij een voedselbos. 

Vives - Roeselare

Video afspelen

Deze opleiding legt zijn focus op het ontwerpen en tekenen van een voedselbos. Je zal hier vooral de esthetische en praktische aspecten rond het ontwerpen van een voedselbos leren. 

Erasmushogeschool Brussel - Campus Jette

De ideale opleiding voor wie een voedselbos wil beginnen of een commercieel voedselbos wilt oprichten. Je leert alles over de biologische landbouw en hoe je een bedrijf kan opstarten rond je voedselbos.

Landwijzer - Gent

De opleiding duurt 10 dagen die verspreid zijn over het hele jaar. Op deze manier krijg je een voedselbos te zien in de verschillende seizoenen. Hiernaast leer je alles van de ecologische principes tot het verkopen van je producten.

Nederland

nl_BEDutch